Denne oppskriften er for 2 personer. Salaten har en perfekt balanse av friske, søte, sure og litt sterke smaker, – og med god krønsj fra peanøtter. Tilsett eventuelt sitrongress også om du har (stek i så fall). Denne retten fungerer også godt med kylling istedenfor reker.
| Ingredienser | Fremgangsmåte |
| Nudelsalat | |
| 200-300 g glassnudler | Legg nudlene i en kjele med kokende vann. La stå i ca 5 minutter til de er myke. Sil og skyll med kaldt vann for å forhindre at de kleber. Klipp nudlene i mindre biter med saks. |
| 800 g rå reker, skrellet med halene på | |
| ½ kinesisk hvitløk, finhakket | Varm ca 6 SS olje i en liten kjele på middels varme. Tilsett hvitløk, chili og en god klype salt, og stek i 2-3 minutter til hviløk og chili ikke lenger er rå |
| 1 stor rød chili, finhakket (valgfritt) | |
| 1/2 sitron, saften | Press sitronsaft i den varme pannen og fortsett å steke i ytterligere 1 minutt. Skru av varmen og sett til side. |
| 2-3 faste og modne avokadoer | Skjær avokadoene i biter. |
| 1 stor og moden mango | Skjær mangoen i biter. |
| 1 rød paprika, tynne skiver | stek rød paprikaog ha i salaten |
| 2-3 dl basilikumblader, grovt revet | Ha basilikumbladene i salaten.
Tilsett hakket koriander. |
| 2-3 dl hakket koriander | |
| 1 dl ristede peanøtter, grovhakket | Pynt salaten med grovhakkede ristede peanøtter. |
| Dressing | |
| 2 lime, saften | Bland alle dressingredienser sammen. |
| 7 ss søt chilisaus | |
| 4 ss lett soyasaus eller fiskesaus | |
| 1-2 ss extra virgin olivenolje | |
| Servering | Når du er klar til å servere, bland nudler, reker, avokado, mango, basilikum og koriander med dressingen. Pynt skålene med peanøtter og mer friske urter. |

