BBQ Ribbe sous vide

Det er julesesong og ribbe over alt. Det gir mulighet til å prøve ut nye ting. Utgangspunktet var en “familieribbe” på 2,5 kg. For disse forsøkene, skar jeg av det ytterste fettlaget og delte på tre, slik at jeg fikk en del med ribben, en midtre del, og en med kotelettene. Disse ble gnidd inn med BBQ spice rub og vakuumpakket; så lagt i vannbad på 80 grader i 14 timer. Resultatet ble fantastisk møre og saftig kjøtt som falt fra hverandre.

Spice rub:
•    3 del paprika
•    1 del chilipepper
•    3 del brunt sukker
•    2 del salt
•    2 del pepper
•    1 del spisskumen
•    1 del hvitløkspulver (IKKE bruk fersk hvitløk for sous vide)
Skjær av fetthinnen på begge sider av ribben, for å la krydderet å trekke inn. Gni ribben inn med krydderet og vakuumpakk ribben. (Myhrvold anbefaler at den skal ligge i 12 timer) Ha ribben i vannbadet i ønsket temperatur / tids kombinasjon.
12 timer ved 80 grader. (mitt første forsøk)
24 timer i 68 grader
48 timer i 60 grader (Nathan Myhrvold anbefaling)

Ta den ut av vannbadet og nedkjøl raskt i isvann. Ha i kjøleskap noen timer. Ta dem ut av plasten og skrap av fettet. (som kan brukes i saus) ha på BBQ saus og ha på grill i ca. 3 minutter på hver side, til sausen karamelliserer. Server.

 

Share This