Risotto i trykkoker

RisottoRisotto kan lages på et uttall forskjellige måter og gjør seg som en god forrett. Basisoppskriften tok jeg fra Modernist Cuisine at home og er presentert under.

Da jeg lagde den tok jeg en kombinasjon av sopprisotto med scampi. For å få endre oppskriften til dette steker man soppen sammen med løk og fortsetter som under. Det viktigste delen er valg av veske. Her er det bare å bruke en passende fond, kraft, grønnsakssaft m.m. For en god sopprisotto kan man også lage en soppkraft. Det er gjerne her kreativiteten kommer inn. Jeg hadde noe kraft i fryseren som jeg kokte opp med løk og fenikkel for mer smak.

Bruk av trykkoker gjør at man kan gjøre alle forberedelser, som å steke sopp og løk tidlig, og ta de siste forberedelser på under 10 minutter og med svært lite innsatts. Dette er glimrende når det kommer gjester. I følge MC@h er det liten forskjell i smaken på om man steker den i 40 minutter med konstant røring, eller bruker trykkoker. Det kan jeg skrive under på at stemmer.

 

2 sjalottløk
2 ss soyaolje
Finhakk løk og stek den mør i oljen, ca. 2 min.
200g risotto ris Stek risen i oljen til den blir blank og noe ristet, ca. 2 min
4 dl. Kraft / grønnsakssaft
½ dl vin
Hell på kraft og vin og kok opp. ha på lokk og la det stå under trykk i 8-9 minutter.(varier type kraft, grønnsakssaft og type vin med tanke på tilbehør)
100 g parmesan
1 ss smør
Rasp ost og rør det inn i risottoen sammen med smør.Server straks med ønsket tilbehør
Share This