Grønn curry med scampi
by Ingunn Olea | Jul 22, 2023
For 2 personer.
| Ingredienser |
Rekkefølge |
| Ca 16 scampi |
Base:
- Ha vann og buljongterning i kjele
- Del lemongrasstilker i 2; klem flat, legg i kjele
- Ha finhakket galangal, fish sauce, grønn curry paste, bullet chili (skåret opp på midten), og sukker i kjele, kok på medium varme i minst 30 minutter
- Stek rødløk og ha oppi
- Plukk ut lemon grass og bullet chili når kraft er ferdig
|
| 3 dl grønnsakskraft |
| 1 boks kokosmelk |
| Grønn thai curry paste |
| Galangal eller ingefær |
Mens kraften koker:
- Rens scampi (inkludert å skjøre bort tarmer)
- skjær rødløk, og andre grønnsaker og stek, legg til side
|
| 1-2 bullet chili |
| 1 rødløk |
| 3 stilker sitrongress |
| 1-2 ss fish sauce |
| 4 kaffir lime blader |
- Bland kokosmelk, med kraft, ha i stekte grønnsaker, og la putre i et par minutter
- Ha i scampi og oppskåret thai basil de siste minuttene før servering
- Serveres med ris
|
| hvitløk |
| 2 ss palmesukker/kokossukker |
| 2 gulrøtter i skiver |
| ½ blomkål i buketter |
| ½ brokkoli i buketter |
| 3-4 oppskjærte blader thai basil |
| Andre grønnsaker som passer til er for eksempel squash, grønne bønner og thai aubergine |