Hadde lyst på et nytt tacofyll i kveld, så fant denne oppskriften på en tomatsaus. Den gir en god, dyp smak, bare å anbefale. Bokstomater kan gi en litt sur smak; dette kommer gjerne fra frøene. Lager man en tomatsaus, kan man kjøre dem igjennom en blender og så sile den. Bruker man hele chilier, tørket eller ferske, kan de også blendes for samme grunn. Det samme gjelder hvitløk: da kan de enten stekes hele i ovnen i 10 minutter, eller på en tørr stekepanne. Skrell dem og ha i blender gir en mild og rund smak av hvitløk.
1 boks tomat | Ha tomatene i en blender og kjør dem til pure. Sil blandingen og dytt alt igjennom silen og kast frø og skinn. |
2 ss olje1 løk 3 fedd hvitløk 2 ss ancho chili pulver 1 ss paprika pulver 1 ss spisskumin |
Varm oljen i en ovnfast kjele med lokk på middels til høy varme og ha i finhakket løk og hvitløk og stek i to minutter. Senk varmen til middels lav, og a i krydder. Stek videre i et minutt; pass på ikke brenn krydderet. |
3 dl. Kyllingkraft Tomatsaus fra over 1 ts. Oregano |
Ha i kraft, tomatsaus og oregano og kok opp sausen. |
500g kylling Salt og pepper |
Strø salt og pepper på kyllingen og legg dem i sausen.Sett gryten i ovenen til kyllingen er gjennomstekt. Ca. 40 min for kyllinglår, 30 min. For kyllingbryst. |
Ta ut av oven og ta kyllingen ut av sausen. Småkok sausen i 10 minutter slik at den får en tykkere konsistens.Del kyllingen i små biter, og ha i sausen. | |
Server med tortias, guacamole og ris. |
Avfallet etter man har silt bort tomatsausen