Rojo chili kylling

Hadde lyst på et nytt  tacofyll i kveld, så fant denne oppskriften på en tomatsaus. Den gir en god, dyp smak, bare å anbefale. Bokstomater kan gi en litt sur smak; dette kommer gjerne fra frøene. Lager man en tomatsaus, kan man kjøre dem igjennom en blender og så sile den. Bruker man hele chilier, tørket eller ferske, kan de også blendes for samme grunn. Det samme gjelder hvitløk: da kan de enten stekes hele i ovnen i 10 minutter, eller på en tørr stekepanne. Skrell dem og ha i blender gir en mild og rund smak av hvitløk.

 

1 boks tomat Ha tomatene i en blender og kjør dem til pure. Sil blandingen og dytt alt igjennom silen og kast frø og skinn.
2 ss olje1 løk
3 fedd hvitløk
2 ss ancho chili pulver
1 ss paprika pulver
1 ss spisskumin
Varm oljen i en ovnfast kjele med lokk på middels til høy varme og ha i finhakket løk og hvitløk og stek i to minutter. Senk varmen til middels lav, og a i krydder. Stek videre i et minutt; pass på ikke brenn krydderet.
3 dl. Kyllingkraft
Tomatsaus fra over
1 ts. Oregano
Ha i kraft, tomatsaus og oregano og kok opp sausen.
500g kylling
Salt og pepper
Strø salt og pepper på kyllingen og legg dem i sausen.Sett gryten i ovenen til kyllingen er gjennomstekt. Ca. 40 min for kyllinglår, 30 min. For kyllingbryst.
Ta ut av oven og ta kyllingen ut av sausen. Småkok sausen i 10 minutter slik at den får en tykkere konsistens.Del kyllingen i små biter, og ha i sausen.
Server med tortias, guacamole og ris.

Avfallet etter man har silt bort tomatsausen

 

 

Share This