Syltet rødløk

Godt tilbehør kan virkelig løfte et måltid. Disse syltede rødløken kan stå ferdig på 30 min (eller oppbevares i kjøleskap opptil en måned), og passer godt til mye. Oppskriften er opprinnelig Meksikansk, men jeg syns de passer utmerket til karbonader og burger også!

Det er flere varianter, som jeg nevner under, men et godt utgangspunkt er dette:

4 rødløk Skjær i tynne skiver
3 dl hvit eller epleeddik
1 dl vann
4 ts salt
4 ss sukker

2 laurbærblad
10 nellik
5-10 hele pepperkorn
1 chili, snittet på langs

Kok opp blandingen til salt og sukker er oppløst

 

 

  Ha løken i, og kok opp igjen, og så ta av varmen. La blandingen stå i 30 min, og så ha over på glass. Rør gjerne av og til.

 

Merk: velg chili etter hvor sterk du vil ha den. En halv habanero passer bra, men blir sterkt. Andre chili’er gir mildere smak. Juser også sukker etter hvor søt du liker det. Velg også det krydderet du vil ha. Jeg syns denne kombinasjonen er god. Bruk også mer vann om du vil ha mildere smak.

Share This