Tikka Masala

2 porsjoner.

Ingredienser Gjennomføring
Marinade
250 g kyllingfilet Skjær i strimler
½ ts chilipulver Bland chili, garam masala, cuminpulver, korianderpulver, ingefær og salt med kyllingen.
1 ts garam masala
¼ ts gurkemeie
1 ts korianderpulver
½ ts cuminpulver
½ ts salt
1 ss olivenolje Bland inn sitronjuice og olivenolje
1 ss  sitronsaft
½ ss finraspet ingefær Bland inn ingefær, hvitløk og kashuri methi
½ ss finskåret hvitløk
1 ss kasuri methi
1.75 dl melkefri yoghurt eller kokosmelk Bland inn melkefri yoghurt eller kokosmelk. La stå i minst 3 timer i kjøleskap.
Stek kyllingen de siste stegene mens du ferdigstiller sausen: Legg kyllingen i ildfast form og stek på maks grill (230 g) 4 min på hver side. Gjør dette samtidig som du ferdigstiller neste steg av sausen.
Masala
3 ss olivenolje Ha olje i stekepanne
Ca 150 gram løk Stek løk sammen med salt til løk er gylden
1 ts salt
1 grønn chili Ha i chili, ingefær og hvitløk og stek i ca 1 minutt til du kjenner aroma fra ingrediensene
½ ss finraspet ingefær
½ ss finskåret hvitløk
½ ts chilipulver Skru ned varmen og hell over chilipulver, garam masala, korianderpulver, og cuminpulver. Rør hele tiden så krydderne ikke blir brent.
2 ts garam masala
1  ss corianderpulver
1.5 ts cuminpulver
500 gram passata Hell over passata, og kok til blandingen tykner noe
Ca 4-5 dl varmt vann Kok opp vann i kjele, og hell over sausen når sausen har tyknet. Rør godt, og la det småkoke på lav varme til sausen tykner.
Masala del 2: cashewkrem
30 cashewnøtter Legg nøtter i vann og blend til du har en jevn kremete tekstur. Hell over i Masala.
0.8 dl vann
1-2 ts palmesukker eller kokossukker Rør inn i Masala og la blandingen småkoke.
1 ss kasuri methi Ha i Kasuri methi
Smak til med mer salt eller sukker for balanse ved behov
Til pynt:
korianderblader  Dryss over før servering
Melkefri yoghurt eller kokosmelk Drypp over før servering

Serveres med ris. Og gjerne en god dal.

Share This