2 porsjoner.
| Ingredienser | Gjennomføring |
| Marinade | |
| 250 g kyllingfilet | Skjær i strimler |
| ½ ts chilipulver | Bland chili, garam masala, cuminpulver, korianderpulver, ingefær og salt med kyllingen. |
| 1 ts garam masala | |
| ¼ ts gurkemeie | |
| 1 ts korianderpulver | |
| ½ ts cuminpulver | |
| ½ ts salt | |
| 1 ss olivenolje | Bland inn sitronjuice og olivenolje |
| 1 ss sitronsaft | |
| ½ ss finraspet ingefær | Bland inn ingefær, hvitløk og kashuri methi |
| ½ ss finskåret hvitløk | |
| 1 ss kasuri methi | |
| 1.75 dl melkefri yoghurt eller kokosmelk | Bland inn melkefri yoghurt eller kokosmelk. La stå i minst 3 timer i kjøleskap. |
| Stek kyllingen de siste stegene mens du ferdigstiller sausen: Legg kyllingen i ildfast form og stek på maks grill (230 g) 4 min på hver side. Gjør dette samtidig som du ferdigstiller neste steg av sausen. | |
| Masala | |
| 3 ss olivenolje | Ha olje i stekepanne |
| Ca 150 gram løk | Stek løk sammen med salt til løk er gylden |
| 1 ts salt | |
| 1 grønn chili | Ha i chili, ingefær og hvitløk og stek i ca 1 minutt til du kjenner aroma fra ingrediensene |
| ½ ss finraspet ingefær | |
| ½ ss finskåret hvitløk | |
| ½ ts chilipulver | Skru ned varmen og hell over chilipulver, garam masala, korianderpulver, og cuminpulver. Rør hele tiden så krydderne ikke blir brent. |
| 2 ts garam masala | |
| 1 ss corianderpulver | |
| 1.5 ts cuminpulver | |
| 500 gram passata | Hell over passata, og kok til blandingen tykner noe |
| Ca 4-5 dl varmt vann | Kok opp vann i kjele, og hell over sausen når sausen har tyknet. Rør godt, og la det småkoke på lav varme til sausen tykner. |
| Masala del 2: cashewkrem | |
| 30 cashewnøtter | Legg nøtter i vann og blend til du har en jevn kremete tekstur. Hell over i Masala. |
| 0.8 dl vann | |
| 1-2 ts palmesukker eller kokossukker | Rør inn i Masala og la blandingen småkoke. |
| 1 ss kasuri methi | Ha i Kasuri methi |
| Smak til med mer salt eller sukker for balanse ved behov | |
| Til pynt: | |
| korianderblader | Dryss over før servering |
| Melkefri yoghurt eller kokosmelk | Drypp over før servering |
Serveres med ris. Og gjerne en god dal.