Tom Kha Gai – thaisuppe med kokosmelk

Nydelig komfort food suppe. Oppskriften holder for 3 personer

Ingredienser Rekkefølge
2 kyllingfileeter (ca 450 gram)
  • Ha vann og kyllingbuljongterning i kjele
  • Del lemongrasstilker i 2; klem flat med flatsiden på kniven, legg i kjele
  • Ha finhakket galangal, fish sauce, rød curry paste og sukker i kjele, kok på medium varme i minst 30 minutter
  • Plukk (eventuelt) ut kraftbasen når kraft er ferdig
7 dl kyllingkraft
7 dl kokosmelk
Rød thai curry paste
Galangal eller 2 teskjeer galangal paste (eller ingefær)
  • Mens kraften koker: skjær rødløk, sopp og andre grønnsaker og stek, legg til side
  • Lag marinade for kyllingfilet av litt kokosmelk og curry paste, la det stå i ca 20 min
1 rødløk
250 gram aromasopp
3 vårløk
3 stilker sitrongress
0.5 dl fish sauce
lime juice
  • Stek kyllingfilet 4 min på hver side under maks grill i ovn
  • Bland kokosmelk med kraft, ha i stekte grønnsaker, habanero, og la putre i et par minutter
  • Dryss eventuelt litt chiliolje, lime juice og og koriander over som topping
2 teskjeer chiliolje
1 bunke koriander
4 kaffir lime blader
2 spiseskjeer palmesukker/kokossukker
1 habanero
Hvitløk
Eventuelt: maismel for tykning
Eventuelt: legg til det du ønsker av ekstra grønnsaker, for eksempel gulrøtter, mer sopp, paprika

 

Share This