(2 + porsjoner). Dette er en digg og næringsrik comfortsuppe som også kan være en rask og sunn hverdagsmiddag. Her har jeg brukt purre og gulrøtter som grønnsaker. Suppen kan nok godt varieres med andre grønnsaker, slik som spinat, eller fennikel. Tror også at ingefær kan gjøre seg godt.
Torsk kan også erstattes med reker, ca. 200g pillede reker pr. person
| Ingredienser | Fremgangsmåte |
|
Legg fisken i dampovn på innstilling 50% damp på 55 grader i 25 minutter. Evt. i Sous Vide på 48 grader. |
|
Varm olivenolje i en stekepanne. |
|
Hakk/skiv hvitløk, skiv gulrøtter og skjer purre i skiver. Stek gulrøtter Ha i purre og hvitløk mot slutten. |
|
Tilsett malt koriander og stek i ca. 30 sekunder. |
|
Ha alt i en kjele (juster vann for ønsket konsistens på suppen). Kok opp. (jeg foretrekker Aroy-D sin kokosmelk) |
|
Tilsett selleri og kok i ca. 5 minutter til. Ha i gulrøtter og purre. Smak til med salt og pepper om nødvendig. |
|
Smak til med saft fra en lime |
| Til servering | |
|
Server suppen med ekstra lime, fersk koriander og eventuelt ferskt brød om du ønsker det. |
