Havregrøt

Det er lite som å starte dagen med en god skål havregryn. Når man har alt stående, går det raskt å lage. Jeg veier aldri om morgenen, men tar det på øyemål. Veide det for oppsriften, for å vise ca. forhold. Min favoritt er laget med:

  • 75g havregryn
  • 400g vann (en del havregryn, to deler vann)
  • 15g solsikkekjerner
  • 15g gresskarkjerner
  • 30g rosiner
  • 50g bringebær
  • 40g blåbær
  • 100g Cottage cheese
  • 1/2 ts kanel
  • 1/2 ts. salt

Ha havregryn, rosiner, solsikke- og gresskarkjernene, vann og salt i en skål og rør. Varm den i mikrobølgovn på 500W i 5 minutter. Rør inn bær, cottage cheese og kanel. La det stå i 2 minutter til bærene er tint.

Gode varianter kan lages ved å ha i et halvt eple i små biter /revet. Ha eple i før den varmes opp, og reduser vannmengden noe.  Alternativt, ha i en halv banan, skåret i tynne skiver, da også før den varmes opp.

Share This