Crema Cafe matblogg og oppskrifter

Bloggen ble inspirert av at jeg fikk en Sous Vide supreme, kjøpte Modernist Cuisine serien, og fikk en del viltkjøtt i hus. Her finner du mine oppskrifter, som oppdateres ettersom jeg finner forbedringer og tester nytt utstyr.  Bruk søkefunksjonen øverst, menyen, eller se på de siste bidragene. Oppskriftene er satt opp der ingredienser er satt opp etter rekkefølge de skal brukes, og beskrivelse av hva som skal gjøres på hvert steg.

Fløtekarameller

Fløtekarameller

Fløtekarameller Fløtekarameller er ikke sunt. På noen måte. Men fy så gode de kan være. De fleste oppskriftene blander alle ingrediensene og koker til ønsket hardhet. Dette gir veldig søte karameller. Jeg foretrekker de mindre søte med en god bitterhet. For å få til...

read more
Laks med spinat og pasta

Laks med spinat og pasta

Laks med spinat og pasta Dette er en svært god og meget raks middag. Den kan lages på ca. 15 - 20 minutter. Ikke vær knuselig med spinaten, den reduseres MYE.     Laksefilet 2 ss smør1 ss sitronpepper Spinat Stek laksen i nøttebrunt smør i 1 minutt. Strø...

read more
Energybar med Dadler, Cashew, Lime, Ingefær og chili

Energybar med Dadler, Cashew, Lime, Ingefær og chili

Denne energibaren er uten sjokolade, og gir en frisk smak i munnen, og er full av lettfordøyelig energi. Den er rask å lage og holder seg godt. 200 g dadler100 g cashew nøtter100 g mandler 2 lime 50g ingefær Ca. 1 ts. Salt 1/2 chili (50 g kokos) Ta ut steinene og hakk...

read more

Ananas, achiote svin eller kylling faitas.

Det er mange forskjellige varianter av fajita, med sin egen fantastiske særegen smak. Her er en som kombinerer svin eller kylling med ananas. Jeg har hverken funnet tørket chili eller Achiote til salgs i Norge, men den er lett å bestille over nett. Jeg har god...

read more
Bakt eple med kokoskaramell og ingefær

Bakt eple med kokoskaramell og ingefær

En fantastisk dessert i høsten. Ingefær og lime gir en ekstra piff til desserten. 4 epler Vask og del eplene i to. 4 ss rosiner Ha rosinene i varmt vann, i 10 minutter. Hell så av vannet. 1 boks kokosmelk 2 ss Ingefær 4 ss brunt sukker 1 ss sirup 1/2  ts salt Rasp...

read more
Lammeskank SousVide

Lammeskank SousVide

Lammeskanken er i utgangspunktet seigt, men med rett tilberedelse er den fantastisk smaksrik! Her er den med en Indisk curry, men den passer nok vel så godt som del av en gryte eller med en saus.   2 lammeskanker 2 ss olivenolje 1 ts rosmarin 1 ts pepper Bland...

read more
Eple og Rabarbra crumble

Eple og Rabarbra crumble

Crumble er en vanlig engelsk dessert, og smaker fantastisk som en varm dessert. En vanlig crumble består som oftest av mel, smør og sukker, men jeg syns den er mye bedre med en blanding av nøtter og havregryn. Men fullt mulig å bytte ut noe av nøtter og havregryn med...

read more
Risotto i trykkoker

Risotto i trykkoker

Risotto kan lages på et uttall forskjellige måter og gjør seg som en god forrett. Basisoppskriften tok jeg fra Modernist Cuisine at home og er presentert under. Da jeg lagde den tok jeg en kombinasjon av sopprisotto med scampi. For å få endre oppskriften til dette...

read more
Rabarbra Sous Vide: Syltetøy eller mør

Rabarbra Sous Vide: Syltetøy eller mør

Nå begynner rabarbra sesongen og med det, muligheter for nydelige desserter. Et viktig steg er å få den i rett konsistens, sous vide gir full kontroll på dette. Utgangspunktet mitt er igjen tabellene i Modernist Cusine. Den møre varianten egner seg for å spises, og...

read more
Fisketaco

Fisketaco

  Glimrende variasjon på panert fisk; med gode smaker fra Mexico. Lager man sausen litt mild, kommer fiskesmake godt frem.   2 fedd hvitløk 1 ts salt evt. 1/2 ts hvitløkspulver Finhakk hvitløk, og strø på salt. Bruk siden av en stor kniv til å mose...

read more
Steinbitt sous vide med hvitvinssmør

Steinbitt sous vide med hvitvinssmør

Steinbitt har en fantastisk smak, så fremfor å legge til smak, handler det om å tilberede den helt riktig. Med sous vide får man den helt perfekt! For saus,  gikk jeg til Modernist Cusine og fant en oppskrift for rødvinssmør. Nå hadde jeg bare hvitvin, så da bli det...

read more
Lammelår sous vide med rødvinssaus og myntepesto

Lammelår sous vide med rødvinssaus og myntepesto

Lammelåret er et fantastisk kjøttstykke som kan brukes på mange måter. Min favoritt er som et helt kjøttstykke, servert tradisjonelt med saus poteter, grønnsaker og.. vel mytesaus. Å skjære kjøttet av benet før det tilberedes har flere fordeler Man kan tilberede den...

read more

Laks med nudler

Rask og god laksemiddag. Med denne retten kommer mandolinen til sin rette, i at alt får samme tykkelse og går svært raskt. 400 g laks 4 ss soyasaus 1 ss  fish sauce 1/2 lime 1 ss  ingefær Rasp ingefær og bland sammen marinaden. Skjær laksen i terninger og ha i...

read more
Couscous

Couscous

Couscous can lages med mye smak, her er en oppskrift, hvor jeg bruker krydder jeg fant i Jordan. Her avbildet med yoghurt saus og elgbiff sous vide. 1 løk Finhakk og stek løken mør 2 fedd hvitløk ½ chili Finhakk hvitløk og chili og ha i, stek mørt 4 ss rosiner 1 ss...

read more
Medisterkaker – fra bunnen av og uslåelig.

Medisterkaker – fra bunnen av og uslåelig.

Julen nærmer seg, og det er på tide å heve medisterkakene et hakk. Resultatet ble en sikker vinner, testet ut i flere fora, ingen ønsket noen endring i det hele tatt. Jeg gikk tilbake til mine betrodde kilder: Heston Blumenthal og Modernist Cusine, og det de anbefaler...

read more

Black bean dip

Meksikansk mat passer godt med en eller flere dip for tortillas chips; slik som salsa som ananas, tomat, tomatilla, mango, varm tomat m.fl. Guacamole, og bønnedip. Denne bønnedipp'en passer også glimrende som del av en taco middag.  Den er enkel, billig og alltid...

read more
Syltetøy sous vide

Syltetøy sous vide

Jeg er nå en stor tilhenger av frukt i sous vide! Har til nå bare lagd syltetøy, men resultatet blir naturlig søtt og veldig godt! Plommene ble bedre da jeg rørte inn litt sukker etterpå, men ikke i nærheten av det som vanlige oppskrifter anbefaler. For eplesyltetøyet...

read more
Frisk ostekake

Frisk ostekake

Etter åresvis med den klassiske "sitron-gele-ostekaken" syntes jeg det var på tide å prøve noe nytt. Dermed tok jeg utgangspunkt i Sverre Sætres versjon fra "Sommeråpent" på NRK. Denne kaken er frisk og smaker "ekte sitron". Den fikk strålende omtale i navnefesten, og...

read more
Fiskesuppe

Fiskesuppe

Denne suppen serverte vi til navnefest. Vi laget suppe til 20 personer (se nederst for oppskrift til 14stk) Suppen kan lages god tid i forveien. Jeg finsnittet gulrøtter og vårløk dagen før (gulrøttene hadde jeg i vann i kjøleskapet, vårløken i en pose.) Fisken delte...

read more