Crema Cafe matblogg og oppskrifter

Bloggen ble inspirert av at jeg fikk en Sous Vide supreme, kjøpte Modernist Cuisine serien, og fikk en del viltkjøtt i hus. Her finner du mine oppskrifter, som oppdateres ettersom jeg finner forbedringer og tester nytt utstyr.  Bruk søkefunksjonen øverst, menyen, eller se på de siste bidragene. Oppskriftene er satt opp der ingredienser er satt opp etter rekkefølge de skal brukes, og beskrivelse av hva som skal gjøres på hvert steg.

Pulled pork i trykkoker med coleslaw

Pulled pork i trykkoker med coleslaw

Dette er en typisk amerikansk rett som serveres med hamburgerbrød. Den er forholdsvis søt, og selvfølgelig en slager hos barna. Sukkermengden kan nok reduseres betraktelig, og mer krydder kan brukes. Start med å blande krydder: 1 ss salt 2 ss sennespspulver 4 ss røkt...

read more
Hamburgerbrød

Hamburgerbrød

Skal du lage hamburgere, bør du sette av litt tid til å lage brødene selv også. Disse er fantastisk gode.....og slår kjøpebrød ned i støvlene! De er luftige, akkurat passe søte, med myk kjerne og sprø skorpe....perfekt! 2,5 dl melk 1 dl vann 1 ss sukker 1 ts salt 1/2...

read more
Den beste – og sunneste pizzasausen

Den beste – og sunneste pizzasausen

Det er ikke alltid like lett å få små barn til å spise grønnsaker. Pizza derimot, går ned på høykant. Dermed er det bare å lure inn litt grønnsaker i sausen...så går det som en lek å få til 5 om dagen, selv på lørdager! Oppskriften kan sikkert varieres i det...

read more
Sonoran Elg

Sonoran Elg

En tortia rett med en rik og smakfull saus. Sausen kan brukes til flere kjøttyper, og kal lages i god tid i forveien. Denne skal jeg helt klart lage igjen!   1 tørket ancho chili   Stek ancho chili i 30 sek. På middels varme og ha i en skål med kokende vann....

read more
Rojo chili kylling

Rojo chili kylling

Hadde lyst på et nytt  tacofyll i kveld, så fant denne oppskriften på en tomatsaus. Den gir en god, dyp smak, bare å anbefale. Bokstomater kan gi en litt sur smak; dette kommer gjerne fra frøene. Lager man en tomatsaus, kan man kjøre dem igjennom en blender og så sile...

read more
Meksikansk svinegryte med røkt tomatsaus

Meksikansk svinegryte med røkt tomatsaus

Det Meksikanske kjøkken har mye å by på; og i kveld ble det en gryterett som er ganske enkel, gitt at man finner ingrediensene. Det er da særlig  chipotle chili i adobo saus som kan by på utfordringer. Løsnignen har vist seg å lete nøye i hyllene i grønnsaksbutikkene...

read more
Den perfekte spaghetti Bolognese?

Den perfekte spaghetti Bolognese?

For noen uker siden kom jeg over en BBC serie fra 2006: ”In search of perfection”; med en episode finding the perfect Spaghetti Bolognese. Serien er med Heston Bluemthal, som driver The Fat Duck i England, som har tre Michelin stjerner. Det som fascinerte med serien...

read more
Risotto i dampovn

Risotto i dampovn

Risotto er godt, men er vanligvis en tidkrevende affære,,,,i dampovn lager den nesten seg selv - hurra!! Denne varianten er god til feks stekt kyllingfilet. Surr et par sjalottløk og et fedd hvitløk i kjelen med smør og litt nøytral olje. Når det er mykt tilsettes 4...

read more
Sitronkake

Sitronkake

Denne er frisk og smaker ordentlig sitron. 240 gram smør, romtemperert 200 gram sukker 3 sitroner 3 egg 300 gram hvetemel 2 ts bakepulver 1 spiseskje valmuefrø til dynking saft av en sitron 2 ss sukker Glasur: Melis Sitronsaft   Rør smør og sukker hvitt, tilsett...

read more
Ciabatta

Ciabatta

Med denne oppskriften...og fremgangsmåten oppnår du den absolutt perfekte ciabatta. Seig, luftig og svært god!! Oppskrift 500 g mel en håndfull solsikkekjerner, for smakens skyld 1.5 ts salt 0.5 ts tørrgjær 4 dl vann   Bland alt raskt sammen og la stå til heving...

read more
Gulrotkake fra R.O.O.M

Gulrotkake fra R.O.O.M

Gulrotkaken 3 store egg 2,5 dl nøytral matolje (feks soyaolje, solsikkeolje eller druekjerneolje) 350 gram sukker 2 ts vaniljesukker 2 ts kanel 1/2 ts muskat 1/2 ss natron 1/2 ss bakepulver 325 gram hvetemel 100 gram mørk kokesjokolade, finhakket 400 gram gulrot,...

read more
Lemonshortbread

Lemonshortbread

Kjeksene 1/2 dl nypresset sitronsaft (ca 1 sitron) 100 + 100 gram smør ca 350 gram hvetemel 1 ts bakepulver en klype salt 75 gram sukker 1 egg 2 ss finrevet sitronskall 1-1,5 ss valmuefrø Sitronsukker 1 ss finrevet sitronskall ca 1 dl sukker 1 ss valmuefrø...

read more
Havrekjeks

Havrekjeks

Havrekjeks med rosiner (18 store) 220 g  smør 2,5 dl brunt sukker 2,5 dl hvitt sukker 2 store egg 1,2 dl mel 1/2 ts bakepulver 6 dl havregryn 1dl solsikkekjerner 0.5 dl gresskarkjerner 3 dl rosiner 1 dl finhakkede tørkede aprikoser Sett ovnen på 180 grader. Rør smør...

read more
Risengrynsgrøt, raskt, enkelt og godt i trykkoker

Risengrynsgrøt, raskt, enkelt og godt i trykkoker

Jeg syns risengryngrøt er godt, men lager det sjeldentfor mye jobb rett og slett. Fant en oppskrift hos Hobbykokken: http://hobbykokken.no/2011/10/19/risengrynsgrot-i-trykkoker/ som løste dette. Ikke noe røring og tar 20 minutter. For å gjøre den rikere og mer fylidg...

read more
Elgbiff og stek sous vide: Optimale temperaturer og tider

Elgbiff og stek sous vide: Optimale temperaturer og tider

Smaker biff eller stek best? Kveldens middag besto av begge. At sjokolade komplementer smaken av storfe er godt kjent. Den passer enda bedre til vilt! En av gjestene liker sitt kjøtt godt stekt, mens en annen foretrekker medium-rare. Ved å lage kjøttet , serverte jeg...

read more
Kyllingpasta med spinat og brokkoli

Kyllingpasta med spinat og brokkoli

Dette er en pastarett med kremsaus og god mild smak. Går raskt å lage, så greit å ha alt klart før man starter, og sette på pastaen med en gang. Neste gang prøver jeg den med noen cherry tomater i tillegg. Ingredienser 1 ss smør 1 løk 6 sopp Smelt smør og stek...

read more
Varme epler

Varme epler

Fikk lyst på noe søtt i kveld og en avveksling fra den vanlige frukten. Neppe slankekost, men er veldig godt! Skjær et eple i tynne staver og bland med rosiner. Strø på kanel og sukker og sett i ovnen i 5-7 minutter. Server med vaniljeyoghurt.

read more
Fiskesuppe med skrei og reker

Fiskesuppe med skrei og reker

Dette er en god, fyldig og mild fiskesuppe som passer godt til skrei. Kokte kraft på bena dagen i forveien, så det gikk ganske raskt å lage suppen. Bruk gjerne andre grønnsaker enn her, og bruk gjerne forskjellig fisk og skjell. Selv vil jeg gjerne prøve denne med å...

read more
Skrei sous vide

Skrei sous vide

Det er Skrei sesong og en to kilos eksemplar har funnet veien til kjøkkenet mitt. I dag prøve jeg å trekke den sous vide. Tok utgangspunkt i Nathan Myhrvold og Modernist Cusine.  Det gis tre forslag for torsk: - Mør: 41 grader - Fast: 45 grader - Flak: 49 grader Jeg...

read more
Spaghetti med grønsakssaus og elgdeig

Spaghetti med grønsakssaus og elgdeig

Denne grønnsakssausen gir en rik og fyldig middag.  Prinsippet er å steke grønnsakene for å karamellisere dem, og så koke dem møre. Jo mindre biter man skjærer grønnsakene i, jo jevnere og raskere steks og kokes det. Denne grønnsakssausen gir en rik og fyldig middag. ...

read more