Crema Cafe matblogg og oppskrifter
Bloggen ble inspirert av at jeg fikk en Sous Vide supreme, kjøpte Modernist Cuisine serien, og fikk en del viltkjøtt i hus. Her finner du mine oppskrifter, som oppdateres ettersom jeg finner forbedringer og tester nytt utstyr. Bruk søkefunksjonen øverst, menyen, eller se på de siste bidragene. Oppskriftene er satt opp der ingredienser er satt opp etter rekkefølge de skal brukes, og beskrivelse av hva som skal gjøres på hvert steg.
Pulled pork i trykkoker med coleslaw
Dette er en typisk amerikansk rett som serveres med hamburgerbrød. Den er forholdsvis søt, og selvfølgelig en slager hos barna. Sukkermengden kan nok reduseres betraktelig, og mer krydder kan brukes. Start med å blande krydder: 1 ss salt 2 ss sennespspulver 4 ss røkt...
Hamburgerbrød
Skal du lage hamburgere, bør du sette av litt tid til å lage brødene selv også. Disse er fantastisk gode.....og slår kjøpebrød ned i støvlene! De er luftige, akkurat passe søte, med myk kjerne og sprø skorpe....perfekt! 2,5 dl melk 1 dl vann 1 ss sukker 1 ts salt 1/2...
Den beste – og sunneste pizzasausen
Det er ikke alltid like lett å få små barn til å spise grønnsaker. Pizza derimot, går ned på høykant. Dermed er det bare å lure inn litt grønnsaker i sausen...så går det som en lek å få til 5 om dagen, selv på lørdager! Oppskriften kan sikkert varieres i det...
Sonoran Elg
En tortia rett med en rik og smakfull saus. Sausen kan brukes til flere kjøttyper, og kal lages i god tid i forveien. Denne skal jeg helt klart lage igjen! 1 tørket ancho chili Stek ancho chili i 30 sek. På middels varme og ha i en skål med kokende vann....
Rojo chili kylling
Hadde lyst på et nytt tacofyll i kveld, så fant denne oppskriften på en tomatsaus. Den gir en god, dyp smak, bare å anbefale. Bokstomater kan gi en litt sur smak; dette kommer gjerne fra frøene. Lager man en tomatsaus, kan man kjøre dem igjennom en blender og så sile...
Meksikansk svinegryte med røkt tomatsaus
Det Meksikanske kjøkken har mye å by på; og i kveld ble det en gryterett som er ganske enkel, gitt at man finner ingrediensene. Det er da særlig chipotle chili i adobo saus som kan by på utfordringer. Løsnignen har vist seg å lete nøye i hyllene i grønnsaksbutikkene...
Den perfekte spaghetti Bolognese?
For noen uker siden kom jeg over en BBC serie fra 2006: ”In search of perfection”; med en episode finding the perfect Spaghetti Bolognese. Serien er med Heston Bluemthal, som driver The Fat Duck i England, som har tre Michelin stjerner. Det som fascinerte med serien...
Risotto i dampovn
Risotto er godt, men er vanligvis en tidkrevende affære,,,,i dampovn lager den nesten seg selv - hurra!! Denne varianten er god til feks stekt kyllingfilet. Surr et par sjalottløk og et fedd hvitløk i kjelen med smør og litt nøytral olje. Når det er mykt tilsettes 4...
Sitronkake
Denne er frisk og smaker ordentlig sitron. 240 gram smør, romtemperert 200 gram sukker 3 sitroner 3 egg 300 gram hvetemel 2 ts bakepulver 1 spiseskje valmuefrø til dynking saft av en sitron 2 ss sukker Glasur: Melis Sitronsaft Rør smør og sukker hvitt, tilsett...
Ciabatta
Med denne oppskriften...og fremgangsmåten oppnår du den absolutt perfekte ciabatta. Seig, luftig og svært god!! Oppskrift 500 g mel en håndfull solsikkekjerner, for smakens skyld 1.5 ts salt 0.5 ts tørrgjær 4 dl vann Bland alt raskt sammen og la stå til heving...
Gulrotkake fra R.O.O.M
Gulrotkaken 3 store egg 2,5 dl nøytral matolje (feks soyaolje, solsikkeolje eller druekjerneolje) 350 gram sukker 2 ts vaniljesukker 2 ts kanel 1/2 ts muskat 1/2 ss natron 1/2 ss bakepulver 325 gram hvetemel 100 gram mørk kokesjokolade, finhakket 400 gram gulrot,...
Lemonshortbread
Kjeksene 1/2 dl nypresset sitronsaft (ca 1 sitron) 100 + 100 gram smør ca 350 gram hvetemel 1 ts bakepulver en klype salt 75 gram sukker 1 egg 2 ss finrevet sitronskall 1-1,5 ss valmuefrø Sitronsukker 1 ss finrevet sitronskall ca 1 dl sukker 1 ss valmuefrø...
Havrekjeks
Havrekjeks med rosiner (18 store) 220 g smør 2,5 dl brunt sukker 2,5 dl hvitt sukker 2 store egg 1,2 dl mel 1/2 ts bakepulver 6 dl havregryn 1dl solsikkekjerner 0.5 dl gresskarkjerner 3 dl rosiner 1 dl finhakkede tørkede aprikoser Sett ovnen på 180 grader. Rør smør...
Risengrynsgrøt, raskt, enkelt og godt i trykkoker
Jeg syns risengryngrøt er godt, men lager det sjeldentfor mye jobb rett og slett. Fant en oppskrift hos Hobbykokken: http://hobbykokken.no/2011/10/19/risengrynsgrot-i-trykkoker/ som løste dette. Ikke noe røring og tar 20 minutter. For å gjøre den rikere og mer fylidg...
Elgbiff og stek sous vide: Optimale temperaturer og tider
Smaker biff eller stek best? Kveldens middag besto av begge. At sjokolade komplementer smaken av storfe er godt kjent. Den passer enda bedre til vilt! En av gjestene liker sitt kjøtt godt stekt, mens en annen foretrekker medium-rare. Ved å lage kjøttet , serverte jeg...
Kyllingpasta med spinat og brokkoli
Dette er en pastarett med kremsaus og god mild smak. Går raskt å lage, så greit å ha alt klart før man starter, og sette på pastaen med en gang. Neste gang prøver jeg den med noen cherry tomater i tillegg. Ingredienser 1 ss smør 1 løk 6 sopp Smelt smør og stek...
Varme epler
Fikk lyst på noe søtt i kveld og en avveksling fra den vanlige frukten. Neppe slankekost, men er veldig godt! Skjær et eple i tynne staver og bland med rosiner. Strø på kanel og sukker og sett i ovnen i 5-7 minutter. Server med vaniljeyoghurt.
Fiskesuppe med skrei og reker
Dette er en god, fyldig og mild fiskesuppe som passer godt til skrei. Kokte kraft på bena dagen i forveien, så det gikk ganske raskt å lage suppen. Bruk gjerne andre grønnsaker enn her, og bruk gjerne forskjellig fisk og skjell. Selv vil jeg gjerne prøve denne med å...
Skrei sous vide
Det er Skrei sesong og en to kilos eksemplar har funnet veien til kjøkkenet mitt. I dag prøve jeg å trekke den sous vide. Tok utgangspunkt i Nathan Myhrvold og Modernist Cusine. Det gis tre forslag for torsk: - Mør: 41 grader - Fast: 45 grader - Flak: 49 grader Jeg...
Spaghetti med grønsakssaus og elgdeig
Denne grønnsakssausen gir en rik og fyldig middag. Prinsippet er å steke grønnsakene for å karamellisere dem, og så koke dem møre. Jo mindre biter man skjærer grønnsakene i, jo jevnere og raskere steks og kokes det. Denne grønnsakssausen gir en rik og fyldig middag. ...