Crema Cafe matblogg og oppskrifter

Bloggen ble inspirert av at jeg fikk en Sous Vide supreme, kjøpte Modernist Cuisine serien, og fikk en del viltkjøtt i hus. Her finner du mine oppskrifter, som oppdateres ettersom jeg finner forbedringer og tester nytt utstyr.  Bruk søkefunksjonen øverst, menyen, eller se på de siste bidragene. Oppskriftene er satt opp der ingredienser er satt opp etter rekkefølge de skal brukes, og beskrivelse av hva som skal gjøres på hvert steg.

“Borg” kake

“Borg” kake

Når en 5åring skal feire bursdag er det ikke godt å vite hva som bestilles på kakefronten. Denne gangen ble det altså en "Borg kake". Da trenger man en god, men kompakt sjokoladekake. Denne funker supert! 6 stk egg 8 dl sukker 450 g smør 2 dl melk 10 dl hvetemel 3 ts...

read more
Thai laksesalat

Thai laksesalat

Dette er en fantastisk frisk og god salat med typisk "thaismak" Den kan varieres i det uendelige selvfølgelig og smaker også godt med kylling, koriander og feks vårløk. Denne gangen brukte jeg: 1 pk nudler paprika brokkoli laks Dressing: 2 ss kecap manis 2 ss sweet...

read more
Kylling Sous Vide med Soltørket Tomat vinaigrette

Kylling Sous Vide med Soltørket Tomat vinaigrette

Kylling blir fort tørr når den steks, og vanskelig å få den stekt jevnt som hel filet, med mindre man skjærer den i like store biter. Løsningen er sous vide. Da får man den helt riktig hele veien igjennom og den blir saftig uten et snev av rått kjøtt. Dagens middag...

read more
Frityrstekt kylling, med og uten Sous Vide

Frityrstekt kylling, med og uten Sous Vide

Frityrstekt mat er kanskje ikke av det sunneste, men veldig godt av og til! Oppskrift på røre fant jeg i Modernist Cuisine, som ikke krever egg. Ga en luftig og god skorpe, som også passet godt til løkringer og squash. Jeg lagde dette i to forskjellige varianter, en...

read more
110kroners lysoppsett for matbilder

110kroners lysoppsett for matbilder

Når jeg leter etter oppskrifter, lar jeg meg lett påvirke av bildet: et godt bildet øker lysten på å prøve oppskriften selv. Det  samme har vist seg å gjelde når jeg ser igjennom min egen blogg for inspirasjon til hva jeg skal lage. Det ble klart at gode bilder er...

read more
Thai Chicken

Thai Chicken

Rema har introdusert 20 nye oppskrifter i måneden, og starter med et "wok-hefte". Følgende kan anbefales (med enkelte justeringer): Kyllingfilet 1 rødløk 1 sweet paprika Brokkoli 2 gulrøtter saus 1 boks kokosmelk 2 ss finhakket ingefær 1 rød chili 2 fedd hvitløk...

read more
Kinesisk Stir-Fry Elg

Kinesisk Stir-Fry Elg

En god stiryfry kan gå raskt og er godt. For godt resultat må det som til vanlig krever lang steketid, som gulrøtter, skjæres tynt. Videre, det som er mer porøst, som purre og vårløk skjæres diagonalt for å ha størst mulig skjæreflate, så at den kan trekke til seg...

read more
Saftig kalkun: AmericanStyle

Saftig kalkun: AmericanStyle

Mør kalkun holder ikke, man trenger også godt tilbehør. Thanksgiving er kanskje høytiden flest ser frem til i USA, og da er det kalkun som gjelder. Som del av feiringen er det til og med tradisjonelt at Presidenten benåder en kalkun. (Obama benådning kan du se her:...

read more
Saftig Asiatisk Ribbe

Saftig Asiatisk Ribbe

Den tradisjonelle ribben smaker godt: Men det gjør den med Asiatisk krydder også! Som variasjon er det glimrende. Hos meg gikk den ned på høykant med gjester som mumset på den lenge etter de var mette. Jeg skulle få gjester ganske kort tid etter at jeg selv kom hjem,...

read more
Sous vide ribbe og julemiddag

Sous vide ribbe og julemiddag

[Denne siden har blitt oppdatert hvert år siden den først ble postet. Har dog glemt å ta nytt bilde hvert år! ] Har laget ribbe noen ganger nå, forsøkt både Hellstrøm og Skeie sine metoder og fått meget gode resultater. Men i år tok jeg inspirasjon fra de nye bøkene...

read more
BBQ Ribbe sous vide

BBQ Ribbe sous vide

Det er julesesong og ribbe over alt. Det gir mulighet til å prøve ut nye ting. Utgangspunktet var en "familieribbe" på 2,5 kg. For disse forsøkene, skar jeg av det ytterste fettlaget og delte på tre, slik at jeg fikk en del med ribben, en midtre del, og en med...

read more
Meksikansk elg

Meksikansk elg

Denne retten blander tre klassiske smaker fra det Meksikanske kjøkkenet. 1 løk 2 fedd hvitløk 1 chili 400g elg kjøttdeig 1 paprika 1 boks sorte bønner 5 skiver syltet jalapene 2 ts malt spisskumen 1 ts salt 1 ts buljong 3 ts paprikapulver 1 ts chilipulver 1 ts malt...

read more
Laks sous vide med fenikkel saus

Laks sous vide med fenikkel saus

Enkel saus som gir en god smak på laksen. Sous vide gir igjen helt riktig og godt resultat! Men som med all sous vide, husk å forvarm tallerkenene! 1 laksefilet 1 appelsin 1 fennikel 2 sjalottløk 2 dl crème fraîche 1 ts estragon 2 ss gressløk salt og pepper Vask...

read more
Elgburger med muggost

Elgburger med muggost

Kjøttdeig av elg passer ypperlig til hamburgere, som kan lages i mange varianter. Orginalen på siden her er nok fortsatt en favoritt, for den ser "vanlig" ut, men overrasker alle som smaker den, med kommentarer som at det er den beste burgeren de noen gang har smakt....

read more
Kremet tunfisk med soltørket tomater

Kremet tunfisk med soltørket tomater

Dette er en god pastarett som kan lages på 15 minutter og smaker veldig godt. 1 boks tunfisk 1/2 løk 1/2 chili Salt og pepper 2 dl. Matfløte 2 ss hakket soltørket tomat 2 fedd hvitløk ca. 50g fetaost 5 grønne oliven Pasta Kok pasta. Stek løk, hvitløk og hakket chili...

read more
Elg i tomatsymfoni

Elg i tomatsymfoni

God pastarett med tre typer tomat som komplimenterer hverandre. 400 g kjøttdeig 1 boks  tomater 3 fedd hvitløk 2 ss oregano, timian og basilikum 2 ts. Malt korriander 2 ts flytende buljong 2 ts worchestersaus 1 ss balsamico salt og pepper ca 100 g revet jarlsberg 4 ss...

read more
Kenya Elg med kokosmelk

Kenya Elg med kokosmelk

Ganske rask å tilberede og gir en god aromatisk gryte. Ingredienser • 500 g Elgkjøtt, gjerne biff • Olje • 1 boks kokosmelk • 2 gulrøtter • 1 løk • 1 grønn paprika • 1 rød paprika • 2 tomater • 1 ts salt • 3 ss karri • 1 ts malt nellik Om du ikke har karri, kan du...

read more
Elggryte med anis, muskatt og mørkt øl

Elggryte med anis, muskatt og mørkt øl

Denne gryten passer perfekt på en kald og mørk dag. Den er litt mer søtelig enn grytene jeg pleier å lage, noe som også er veldig godt når man vil få igjen varmen. Ingredienser • 750 g elgkjøtt • olje • 2 løk hakket • 4 gulrøtter i store biter • 2 fedd hakket hvitløk...

read more
Ingefær marinert Laks sous vide

Ingefær marinert Laks sous vide

Fisk er noe jeg har slitt litt med å få tilberedt helt riktig, så jeg var spent på hvordan det ville bli sous vide. Det var en kjempe suksess! Virkelig å anbefale. 1/2 kg. Laks 1 ss soyasaus 1 ss eple eddik 1 ss sukker 1/2 ss honning 1 ss revet ingefær 1 finhakket...

read more
Palak Gosht: Indisk lam med spinat

Palak Gosht: Indisk lam med spinat

"Lam-i-kål" kjøtt kan brukes til mye. Denne retten er en mild og rund og lar smaken på kjøttet komme frem. 1 kg. Fårikål kjøtt 3 ss ghee (eller olje) 1 løk 1 boks tomater 2 ss tomatpure 4 fedd hvitløk 2 ss revet ingefær 2 laubærblad 6 hele nellik 5 cm. Kanelstang 3...

read more